Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2021. Szeptember 15. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

21 és fél évet kapott első fokon a barátját agyonverő férfi

21 és fél évet kapott első fokon a barátját agyonverő férfi

A Balassagyarmati Törvényszék 21 év 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 42 éves budapesti férfit, aki Balassagyarmaton brutális módon agyonverte barátját.

A budapesti férfi 2018. október 2-án látogatóba érkezett Balassagyarmatra, régi barátjához. Egész este, több szórakozóhelyen is italoztak, majd éjfél körül az ittas látogató az egyik söröző előtti nyílt utcán vendéglátóját többször is megütötte.

Később, már a sértett házában a vendég a házigazdájától pénzt kért kölcsön, eredménytelenül. Ezután szidalmazni kezdte, majd hosszú időn keresztül brutálisan bántalmazta barátját, akinek eközben szenvedését és könyörgését gátlástalan módon, a nála lévő mobiltelefonja kamerájával rögzítette.

A hosszantartó, fejre és testre mért rúgásokban is megnyilvánuló bántalmazás után a vádlott az éjszaka még hátra lévő részét az életjelet egy idő után már nem adó sértettel egy szobában töltötte. Reggel észlelte, hogy barátja semmire nem reagál, ekkor álnéven bemutatkozva mentőt hívott hozzá, akik már csak az áldozat éjszaka bekövetkező halálát tudták megállapítani.

A vádlott ekkor a helyszínt elhagyta és véres ruhái helyett egy közeli üzletben újakat vásárolt, majd a kiérkező rendőröket megpróbálta félrevezetni azzal, hogy a sértetett ismeretlen személyek bántalmazták.

A Nógrád Megyei Főügyészség aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, továbbá garázdaság vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A Balassagyarmati Törvényszék az aljas indokból történő elkövetést nem állapította meg, a férfit 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte az eljárás során keletkezett 1.158.567 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet ellen a védelem felmentésért, míg ügyészség az aljas indokból elkövetés megállapítása, valamint életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

Az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 13:12, péntek | Helyi

Őrizetben a salgótarjáni díler - videó

Egy 40 éves és egy 27 éves férfit fogtak el a salgótarjáni rendőrök.

2021. Szeptember 24. 10:35, péntek | Helyi

Szolgálatparancsnokok-konferenciája

Nógrád megyében először rendezték meg a rendészeti szakterület képviselőinek tanácskozását.

2021. Szeptember 24. 10:31, péntek | Helyi

Elfogták a kállói drogdílert - videó

A pásztói nyomozók egy 32 éves férfit és a 17 éves társát fogták el.

2021. Szeptember 23. 13:40, csütörtök | Helyi

Éles lőszerek is voltak a gyűjteményben – ítéletet hozott a bíróság

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal az 52 éves Nógrád megyei férfival szemben,