Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Augusztus 08. 13:50, csütörtök | Sport
Forrás: MTI-GYURICZA RÓBERT PÁRIZS VAIRES SUR MARNE

Párizs 2024 - Bronzérmes a női kajak négyes.

Párizs 2024 - Bronzérmes a női kajak négyes.

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajak négyes bronzérmet szerzett csütörtökön 500 méteren a párizsi olimpián.

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású hajó kedden az előfutamból másodikként közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott.
Ebben a számban Magyarország volt a címvédő, de a három évvel ezelőtti csapatból csak Csipes maradt meg, a másik három versenyző olimpiai újonc. A friss egység júniusban Szegeden Európa-bajnok lett,
de ott alig volt komoly ellenfele. Tokióban a magyarok mögött a fehéroroszok végeztek a második helyen, ők azonban most nem voltak itt a mezőnyben, míg a harmadikok három éve a lengyelek voltak, náluk két csere történt. Az új-zélandiak akkor lemaradtak a dobogóról, de most vb-címvédőként ők voltak a legnagyobb esélyesek a győzelemre. Vezérevezősük, Lisa Carrington ötszörös olimpiai bajnokként vezette a csapatát. Komoly erőt képviseltek a tavaly vb-harmadik spanyolok is és ott voltak a mindig erős németek is.
A rajtból közepesen jöttek el a magyarok, a táv első felében ötödikként haladtak, féltávnál viszont már harmadikak voltak, és ezt a pozíciójukat nagy versenyben meg is őrizték. Az, hogy még talán a saját elvárásukat is felülmúlták, jól látható volt a célba érés után, ahol nagy ünneplést csaptak.

Az első két helyen az új-zélandiak és a németek végeztek.
A női négyes a magyar küldöttség kilencedik érmét - a harmadik bronzot - szerezte a párizsi olimpián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.