Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Indul a melegedés, de szerda este front jön!

Indul a melegedés, de szerda este front jön!

Keleten - északkeleten indul felhősebben a reggel, majd a változóan felhős-napos délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet.

Szerdán Egy hidegfrontnak köszönhetően délutántól a Dunántúlon, majd estétől a középső és keleti területeken számíthatunk záporok, zivatarok, helyenként kisebb eső kialakulására. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél, melyet északnyugaton és délkeleten olykor viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 2-9 fok, míg délután 16-23 fok várható.

Csütörtökön hajnalban már elsősorban a Duna vonalától keletre lesz szükség az esernyőkre. Reggel még keleten, északkeleten várható eső, zápor, néhol zivatar is. Nyugat felől már többfelé kisüt a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél a sokfelé erős, délnyugaton helyenként viharos lehet. A csúcshőmérséklet 14-21 fok között várható.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk. Számottevő csapadék napközben nem várható, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Továbbra is többfelé erős, nyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás.

Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik, a Dunántúlon lehetnek felhősebb területek. Élénk, erős délies szélre, délután már-már kora nyárias, 21-26 fok közötti hőmérsékletekre van kilátás.

Vasárnap is marad a változóan felhős, szeles, ám nyárias idő: akár 22-27 fokot is mérhetünk.

Pollenjelentés
Éger alacsony
Tiszafa alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes

Juhar alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes

Gombák alacsony

Orvosmeteorológia

Szerdán eleinte melegfronti hatásban lesz részünk a magasban zajló melegedés miatt, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet okozhat.

A feltámadó szél folyamatosan hozza napközben a meleg levegőt, így az érzékenyebbeknél migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is felléphet.

A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is.

Este front érkezik, emiatt akkor átmenetileg hidegfronti tüneteket is tapasztalhatunk.

Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán délután eleinte a Dunántúlon, este északon és keletebbre is előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látótvávolság.

A délkeleti szél többfelé erős, északnyugaton és délkeleten néhol viharos lehet, ami jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitása.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot, a melegfronti tünetek miatt egyébként is dekoncentráltabbak lehetünk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.