Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Indul a melegedés, de szerda este front jön!

Indul a melegedés, de szerda este front jön!

Keleten - északkeleten indul felhősebben a reggel, majd a változóan felhős-napos délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet.

Szerdán Egy hidegfrontnak köszönhetően délutántól a Dunántúlon, majd estétől a középső és keleti területeken számíthatunk záporok, zivatarok, helyenként kisebb eső kialakulására. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél, melyet északnyugaton és délkeleten olykor viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 2-9 fok, míg délután 16-23 fok várható.

Csütörtökön hajnalban már elsősorban a Duna vonalától keletre lesz szükség az esernyőkre. Reggel még keleten, északkeleten várható eső, zápor, néhol zivatar is. Nyugat felől már többfelé kisüt a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél a sokfelé erős, délnyugaton helyenként viharos lehet. A csúcshőmérséklet 14-21 fok között várható.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk. Számottevő csapadék napközben nem várható, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Továbbra is többfelé erős, nyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás.

Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik, a Dunántúlon lehetnek felhősebb területek. Élénk, erős délies szélre, délután már-már kora nyárias, 21-26 fok közötti hőmérsékletekre van kilátás.

Vasárnap is marad a változóan felhős, szeles, ám nyárias idő: akár 22-27 fokot is mérhetünk.

Pollenjelentés
Éger alacsony
Tiszafa alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes

Juhar alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes

Gombák alacsony

Orvosmeteorológia

Szerdán eleinte melegfronti hatásban lesz részünk a magasban zajló melegedés miatt, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet okozhat.

A feltámadó szél folyamatosan hozza napközben a meleg levegőt, így az érzékenyebbeknél migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is felléphet.

A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is.

Este front érkezik, emiatt akkor átmenetileg hidegfronti tüneteket is tapasztalhatunk.

Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán délután eleinte a Dunántúlon, este északon és keletebbre is előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látótvávolság.

A délkeleti szél többfelé erős, északnyugaton és délkeleten néhol viharos lehet, ami jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitása.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot, a melegfronti tünetek miatt egyébként is dekoncentráltabbak lehetünk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,