Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 24. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles idő elszórt záporokkal!

Szeles idő elszórt záporokkal!

Kezdetben sok felhő lesz felettünk, az északi és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor.

Vasárnap Napközben napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön kialakulhatnak futó záporok, néhol zivatarok is, melyeket akár apró szemű jég is kísérhet. A nyugatias szelet sokfelé élénk, helyenként erős, záporok, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. Hajnalra 2 és 8 fok közé hűl a levegő. A csúcsértékek 11 és 15 fok között alakulnak, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűl majd a levegő.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben többfelé kialakulhatnak záporok, néhol zivatarok is apró szemű jég kíséretében, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél, de a záporok, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban -2 és +4, délután 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot zuhanhat a hőmérséklet.

Kedden kezdetben változóan napos-felhős időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, zápor csak helyenként délnyugaton és délen fordulhat elő. Élénk, erős, néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Reggel helyenként gyengén fagyhat, délutánra pedig 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán a változóan-erősen felhős időben a keleti és az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Az élénk, erős déli-délkeleti szélben 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön még több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar is, de délután már egyre többfelé kisüt a nap. A kissé szeles időben 15-21 fokra van kilátás.

Pollenjelentés
Éger alacsony
Tiszafa alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes

Juhar alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes

Gombák alacsony

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás várható, emiatt görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, légzési nehézségek léphetnek fel, és felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak is.

A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, de a naposabb időszakok némileg javíthatnak hangulatunkon.

Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap kezdetben az északi és az északnyugati tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporra, majd napközben napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és több tájegységünkön kialakulhatnak futó záporok, néhol zivatarok is, melyeket akár apró szemű jég is kísérhet.

Így sokfelé találkozhatnak a közlekedők vizes, csúszós utakkal.

A záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

A nyugatias szelet sokfelé élénk, helyenként erős, záporok, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik, így jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.