Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 23. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hidegfront jön, de előtte még meleg lesz az idő.

Hidegfront jön, de előtte még meleg lesz az idő.

Kezdetben még sokat fog sütni a nap, de napközben egyre jobban megnövekszik a felhőzet. A délután második felében északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik.

Szombaton A Dunántúlra esővel, záporokkal, de este, késő este már az ország keleti felén is kialakulhat csapadék. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, melyet viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 2-7, kora délután pedig 16-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap még délen és keleten indul felhős, több helyen esős idővel a nap, de északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Délután már napos, gomolyfelhős idő várható, elszórt záporok, egy-egy zivatar a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 1-7, délután 9-15 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak. Élénk, erős északnyugati szél várható. Hajnalban -2, +5, délután 9-15 fok valószínű.

Kedden napos, fátyolfehős időre van kilátás, kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. A délkeletire forduló szél többfelé megerősödik, északnyugaton helyenként viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakulhat.

Szerdára is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik. Élénk, erős délkeleti széllel érkezik a meleg. Délután 14-22 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombat délután egy markáns hidegfront érkezik, de előtte még intenzív melegedés zajlik, ami a melegfrontra érzékenyeknél okozhat fáradékonyságot, bágyadtságot, keringési problémákat.

A hidegfront érkeztével aztán fokozódnak a görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, légzési nehézségek léphetnek fel, és felerősödhetnek ízületi bántalmak is.

A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk.

Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton hidegfront érkezik, ami főként a Dunántúlra hoz csapadékot, így vizes, nedves utakra, útszakaszokra elsősorban itt lehet számítani.

A többfelé élénk erős déli, majd északnyugatira forduló, és viharossá fokozódó szél jelentősen lecsökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.