Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 14. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Több napsütés, szárazabb idő jön.

Több napsütés, szárazabb idő jön.

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet.

Csütörtökön Csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű, majd délutánra 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken elsősorban az északi és néhol középsö tájakon ködfoltokkal indul a nap, majd napközben változóan-erősen felhős idő várható, eleinte hosszabb, délután rövidebb napos időszakokkal. Kisebb eső, zápor északkeleten, keleten fordulhat elő. A délies szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban a legtöbb helyen 1 és 7 közé hűl a levegő, de néhol gyenge fagy nem kizárt. Délután 12-18 fokot mérhetünk.

Szombaton újabb front érkezhet, beborul az ég, és többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol nyugaton zivatar. Délután, késő délután északnyugaton szakadozni kezd a felhőzet. Napközben gyenge, mérsékelt marad a szél, estétől északnyugat felől kezd erősödni. Délután 10-17 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé, hosszabb időre kisüt a nap, záporok elszórtan keleten, északkeleten alakulhatnak még ki. Élénk, erős lesz az északnyugati, északi szél. Délután 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, a megszűnő borongós idő és az egyre több napsütés pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra.

Reggel a hűvös időben még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

A helyenként szeles idő fejfájást okozhat, és ingerültebbek, feszültebbek lehetünk.Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön érdemes napszemüveget bekészíteni vezetéshez, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Gyenge zápor elvétve teheti átmenetileg vizessé az utakat.

Helyenként még élénk északi-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.