Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 13. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Záporok még kialakulhatnak.

Záporok még kialakulhatnak.

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhat eső, zápor, de csapadékra ekkor már inkább keletebbre lesz esély

Szerdán Nyugaton csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős, a Bakonyban néhol viharos északi-északnyugati szél várható. Hajnalban 2-9, napközben 10-16 fok valószínű.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű, majd délutánra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken elsősorban az Északi-középhegység térségében ködfoltokkal indul a nap, majd napközben változóan-erősen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. A délnyugati szél helyenként élénk lehet. Hajnalban néhol gyenge fagy sem kizárt, de a legtöbb helyen 1 és 8 közé hűl a levegő, míg délután 13-19 fokot mérhetünk.

Szombaton újabb front érkezhet, ekkor többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar is, és újra feltámad, északnyugaton meg is erősödik az északnyugatira forduló szél.

Vasárnap szárazabb, naposabb, de továbbra is szeles idő körvonalazódik. A maximumok a hétvége folyamán 12 és 18 fok között

Orvosmeteorológia

Szerdán gyengülő hidegfronti hatással kell számolni, így az érzékenyek körében fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

A csapadékosabb keleti tájakon a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek.

A tüneteket a többfelé élénk, erős szél is fokozhatja, illetve emiatt ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

A tartósabban borongós, fényszegény tájakon fokozódhatnak a depresszív tünetek, ott viszont, ahol kisüt a nap, javulni fog hangulatunk, közérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán elsősorban a Dunától keletre találkozhatunk még eső, záporok következtében vizes, csúszós útszakaszokkal.

Intenzívebb záporok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős, a Bakonyban viharos északi-északnyugati szél csökkentheti jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon - főként a Dunántúlon és északon - érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.