Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 29. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Tavaszi idővel búcsúzik a február.

Tavaszi idővel búcsúzik a február.

változóan felhős-napos, de tavaszias időben lesz részünk. Jelentős csapadékra sehol sem kell számítani, csupán néhol alakulhat ki átmenetileg gyenge eső, kisebb zápor.

Csütörtökön Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik, mely délelőtt gyorsan feloszlik. Napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé megélénkül a keleti-délkeleti szél. Hajnalban 1 és 8 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután 15-21 fokot mérhetünk.

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé lehet eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre is számítani kell. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat, de tartós csapadékhullásra nem kell számítani. Néhol gyenge zivatar sem kizárt. Az északkeleti tájak kivételével szinte mindenhol több órára kisüt a nap. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Reggelre a Dunántúlon nagyobb területet is köd boríthat be. Napközben 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap naposabb időre van kilátás, hétfőn viszont több felhő lehet az égen, de mindkét nap csak elvétve fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. Vasárnap a délies szél sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lehet, majd hétfőre a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Délutánonként 14 és 19 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik front, de az évszakhoz képest melegebb idő az érzékenyek körében továbbra is melegfronti panaszokat okozhat.

Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Hajnalban, reggel a nyirkosabb, ködösebb tájakon pedig felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön jelentős csapadékra sehol sem kell számítani, csupán néhol alakulhat ki átmenetileg gyenge eső, kisebb zápor, így időnként előfordulhatnak nedves, vizes, csúszós útszakaszok.

Napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé megélénkül a keleti-délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik, mely miatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Délelőtt mindenhol javulnak a látási viszonyok.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.

2024. Július 19. 08:00, péntek | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.