Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 25. 02:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/BERENDI TIBOR

Estefelé lehetnek záporok!

Estefelé lehetnek záporok!

Napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként

Csütörtökön Keleten, illetve estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-16, délután 23-29 fok várható.

Szombaton is sok napsütés várható, hajnalban egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúlon középső és keleti részén lehetnek záporok, zivatarok, míg délután a keleti, délkeleti határ közelében alakulhat ki néhol záporos csapadék. A szél sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pünkösd vasárnap és pünkösdhétfőn a napos időszakok mellett főként az ország déli felén valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északkeleti szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz. A 8-15 fokos hajnalokat követően délutánonként 23-28 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Csalánfélék alacsony
Lórom nincs
Útifű alacsony
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas, helyenként nagyon magas lesz.

A fenyőfélék pollenje közepes, helyenként magas koncentrációban lesz jelen.

Az eperfafélék és csalánfélék virágpora országszerte a közepes, a bodzáé az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként eléri a magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 20:49, szombat | Helyi

Hűvös, záporos idő.

Nyugaton számíthatunk több napsütésre, máshol sok felhő lesz az égen, és időnként eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.