Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Május 25. 02:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/BERENDI TIBOR

Estefelé lehetnek záporok!

Estefelé lehetnek záporok!

Napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként

Csütörtökön Keleten, illetve estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-16, délután 23-29 fok várható.

Szombaton is sok napsütés várható, hajnalban egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúlon középső és keleti részén lehetnek záporok, zivatarok, míg délután a keleti, délkeleti határ közelében alakulhat ki néhol záporos csapadék. A szél sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pünkösd vasárnap és pünkösdhétfőn a napos időszakok mellett főként az ország déli felén valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északkeleti szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz. A 8-15 fokos hajnalokat követően délutánonként 23-28 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Csalánfélék alacsony
Lórom nincs
Útifű alacsony
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas, helyenként nagyon magas lesz.

A fenyőfélék pollenje közepes, helyenként magas koncentrációban lesz jelen.

Az eperfafélék és csalánfélék virágpora országszerte a közepes, a bodzáé az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként eléri a magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:05, szombat | Helyi

Flipper Öcsi

Flipper Öcsi - honnan indult, ki adta a becenevét?

2024. Július 26. 13:23, péntek | Helyi

Folytatódik a „Házhoz megyünk!” program Nógrád vármegyében.

Prevenciós előadásokkal és személyre szabott tanácsokkal várták a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődőket több Nógrád vármegyei településen.

2024. Július 26. 08:21, péntek | Helyi

Szuper programokkal indult a 33. Tusványos!

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdély egyik legszebb táján, Tusnádfürdőn 34 programhelyszínen és rengeteg előadóval várja idén a résztvevőket!

2024. Július 26. 08:15, péntek | Helyi

Napos péntek.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható.