Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Május 25. 02:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/BERENDI TIBOR

Estefelé lehetnek záporok!

Estefelé lehetnek záporok!

Napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként

Csütörtökön Keleten, illetve estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-16, délután 23-29 fok várható.

Szombaton is sok napsütés várható, hajnalban egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúlon középső és keleti részén lehetnek záporok, zivatarok, míg délután a keleti, délkeleti határ közelében alakulhat ki néhol záporos csapadék. A szél sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pünkösd vasárnap és pünkösdhétfőn a napos időszakok mellett főként az ország déli felén valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északkeleti szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz. A 8-15 fokos hajnalokat követően délutánonként 23-28 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Csalánfélék alacsony
Lórom nincs
Útifű alacsony
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas, helyenként nagyon magas lesz.

A fenyőfélék pollenje közepes, helyenként magas koncentrációban lesz jelen.

Az eperfafélék és csalánfélék virágpora országszerte a közepes, a bodzáé az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként eléri a magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.