Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Május 25. 02:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/BERENDI TIBOR

Estefelé lehetnek záporok!

Estefelé lehetnek záporok!

Napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként

Csütörtökön Keleten, illetve estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-16, délután 23-29 fok várható.

Szombaton is sok napsütés várható, hajnalban egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúlon középső és keleti részén lehetnek záporok, zivatarok, míg délután a keleti, délkeleti határ közelében alakulhat ki néhol záporos csapadék. A szél sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pünkösd vasárnap és pünkösdhétfőn a napos időszakok mellett főként az ország déli felén valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északkeleti szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz. A 8-15 fokos hajnalokat követően délutánonként 23-28 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Csalánfélék alacsony
Lórom nincs
Útifű alacsony
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas, helyenként nagyon magas lesz.

A fenyőfélék pollenje közepes, helyenként magas koncentrációban lesz jelen.

Az eperfafélék és csalánfélék virágpora országszerte a közepes, a bodzáé az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként eléri a magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.