Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2023. Július 09. 18:36, vasárnap | Külföld
Forrás: RIMAY ÁDÁM

1962 július 12. A Rolling Stones együttes első hivatalos fellépése a londoni Marquee Klubban

1962 július 12. A Rolling Stones együttes első hivatalos fellépése a londoni Marquee Klubban

A Rolling Stones sosem zárkózott el az újítástól, a fiúk különféle stílusokból merítettek, mint például reggae, funk, disco, rock, country, pályájuk elején pedig rengeteg feldolgozást, többnyire blues, rhythm and blues, rock and roll d

The Rolling Stones - Paint It, Black

A hard rock stílus eredeti forrása, a zenekar, amely még a The Beatlesszel is felvette a kesztyűt, minden idők egyik legsikeresebb csapata, ami 1962. július 12-én lépett először színpadra a londoni Marquee Clubban, ez a The Rolling Stones.

Az első felállást Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart és Dick Taylor alkotta.

A dobos posztot 1963-ban átvette Charlie Watts. Bill Wyman 1963-tól 1993-ig volt a zenekar basszusgitárosa. Brian Jones 1969-es halála után Ronnie Wood 1975-ös érkezéséig Mick Taylor gitározott Richards mellett. Charlie Watts 2021-ben halt meg. Azóta Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood jelenti a The Rolling Stonest.

A jelenleg is aktív zenekar többszörösen szerepel a legnagyobb sikert arató koncertturnék listáján. 2017-ben indult fellépéssorozatuk koncertenként átlagosan kilencmillió dollárt termelt, mellyel magasan verik a többi előadó átlagát.

A Rock'n Roll Hall of Fame és a UK Hall of Fame tagjai, három Grammy-díj és egy Grammy-életműdíj birtokosai.

A BILLBOARD MAGAZIN MINDEN IDŐK MÁSODIK, MÍG A ROLLING STONE MAGAZIN MINDEN IDŐK NEGYEDIK LEGMEGHATÁROZÓBB ELŐADÓJÁNAK VÁLASZTOTTA ŐKET.

A brit invázió élharcosai huszonöt stúdióalbumot adtak ki 1964 és 2016 között, és 200 millió lemezt adtak el.

Kezdetben feldolgozásokkal keresték kenyerüket, mára olyan világhíres slágerekhez kötjük a nevüket, mint az (I Can't Get No) Satisfaction, a Paint It Black, vagy az Angie.

(Borítókép: Paul Natkin / Getty Images)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:56, péntek | Külföld

Zelenszkij: Oroszországnak részt kell vennie a következő béketárgyaláson

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint \"az egész világ\" - beleértve Ukrajnát is - azt szeretné, ha Oroszország részt venne a következő békecsúcson.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.