Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 29. 07:36, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

16 lakásba még nem tudtak bejutni

16 lakásba még nem tudtak bejutni

A 78 lakásos szombathelyi társasházból, amelyben gázszivárgás miatt se fűtés, se meleg víz nincs, 41 család, összesen 82 ember tölti rokonoknál, ismerősöknél a következő éjszakát.

Kilenc családot helyezett el az önkormányzat, 12 lakás 21 lakója azonban úgy döntött, a fűtetlen lakásban marad – sorolta szombat esti sajtótájékoztatóján, a társasház klubhelyiségében Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere.

A legnagyobb gondot most az a 16 lakás jelenti, amelybe nem sikerült bejutniuk – a hiba elhárításához ugyanis minden lakásban le kell szerelni a gázórát, ezt pedig csak úgy tudják elvégezni a szakemberek, ha a lakásba beengedik őket a tulajdonosok – mondta.

Puskás Tivadar szólt arról is, az önkormányzat igyekszik a ház minden lakójának segítséget nyújtani, hiszen várhatóan legalább egy hétig tart majd amíg a gázszolgáltatást helyre lehet állítani. A házban két olyan krónikus betegségben szenvedő ember él, akik betegségük miatt ápolásra szorulnak, őket kórházba utalták.

A polgármester kijelentette: azokat, akik a maradás mellett döntöttek, arra kéri, gondolják meg magukat, és éljenek az önkormányzat által felkínált segítséggel, hiszen mindenkit el tudnak helyezni vagy kollégiumban, vagy pedig üresen álló önkormányzati lakásokban – például az úgynevezett MOP-házban.

Szavai szerint a maradók bármikor választhatják az ideiglenes költözést, hiszen ahogy egyre hidegebb lesz az idő, a lakhatás feltételei is tovább romlanak. Puskás Tivadar hangsúlyozta: a házat és a lakásokban maradó értékeket folyamatosan rendőrök őrzik.

Marton Zsolt, (Fidesz) alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a víz- és csatornamű vállalat szakemberei arról tájékoztatták, hogy hétfőn reggel 8 órától a fagyásveszély és a további kármegelőzés miatt a vizet is elzárják a házban.

Az alpolgármester ismét megerősítette: az önkormányzat vagyonhasznosító cége a SZOVA Zrt. mint a lakóépület társtulajdonosa megrendelte a hiba kijavítását, és megelőlegezi a költségeit, hiszen jelenleg a ház számláján nincs elegendő pénz erre.

Az a legfontosabb, hogy a szakemberek folyamatosan tudjanak dolgozni, ezért annak a 16 lakásnak a tulajdonosaival is érintkezésbe szeretnének lépni, ahová eddig nem tudtak bejutni – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során