Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 06. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

145. születésnapjára készül az Állatkert

145. születésnapjára készül az Állatkert

Hétfőn, kedden és szerdán 145 cm alatti testmagassággal díjmentes lesz a belépés.

Kedden, augusztus 9-én lesz 145 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az évforduló alkalmából hétfőn, kedden és szerdán is születésnapi programokkal várják a látogatókat, mi több, díjmentesen léphetnek be a 145 cm alatti testmagasságú látogatók.

145. születésnapjára készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. A világ egyik legrégebbi állatkertjének számító intézmény ugyanis 1866. augusztus 9-én délben nyitotta meg kapuit. A keddi évforduló mellett azonban 8-án és 10-én, azaz hétfőtől szerdáig három napon át lesznek a születésnaphoz kapcsolódó programok a városligeti intézményben. Mi több, a 145 centiméternél alacsonyabb látogatók ezen a három napon díjmentesen kereshetik majd fel az Állatkertet.
A kertben látható csaknem ezer állat- és kétezer növényfaj, valamint az egyedülálló építészeti örökség mellett a három nap során a régi idők Városligetének hangulatát idéző látványosságokkal, tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal és artistákkal találkozhat a közönség, az „Ünnepeljünk ezeren” elnevezésű programsorozat keretében pedig minden egész és félórában állatbemutatókkal, látványetetésekkel, testközelből megismerhető állatokkal várják a látogatókat. Augusztus 9-én emellett korhű jelmezesek, sőt még egy szakállas hölgy is hozzájárul majd a megnyitás korának felidézéséhez.

A kert érdekességeiben, kulisszatitkaiban és történetében elmélyülni kívánók számára tematikus csoportvezetéseket is szerveznek mindhárom napon. A keddi születésnapon Ráday Mihály, az ismert városvédő, valamint Lampert Rózsa, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezető felügyelője kalauzolja majd az érdeklődőket, prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója pedig a Nagyszikla belsejében készülő Varázshegyet mutatja be egy séta keretében. Hétfőn és szerdán pedig az Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán segít az állatkerti titkok és legendák megismerésében. A vezetéseken való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni az Állatkert honlapján lehet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: állatkert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.