Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Február 02. 12:29, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma.

A nagy hideg miatt az ország több mint 14 ezer iskolájában rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint a kihűlésben eddig meghaltak közül 41-en az utcán, 14-en saját otthonukban fagytak meg, míg nyolcan kórházi kezelés közben haltak meg. Fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel eddig 1146 személy fordult orvoshoz, közülük 945-öt kórházi kezelésre utaltak be – olvasható a közleményben.

A hatóságok Ukrajna-szerte 2132 melegedőt működtetnek, és folyamatban van további 90 felszerelése. A meleg ételt és orvosi ellátást biztosító melegedőhelyeken az elmúlt hat napban 41,3 ezren fordultak meg.

Az ukrán oktatási minisztérium a nagy hidegre való tekintettel rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az ország több mint 14 ezer iskolájában és mintegy 100 szakmunkásképzőjében. A legtöbb tanintézetet a keleti és északi megyékben zárták be, a legkevesebbet – 26 iskolát – Kárpátalján. Az óvodák és bölcsődék ugyanakkor a megszokott rendben működnek, hogy a munkahelyeken ne keletkezzen zavar a kisgyerekes dolgozók hiányzása miatt.

Csütörtökre virradóra a Kárpát-melléken – Ivano-Frankivszk megyében – és Észak-Ukrajna egyes helyein mínusz 33 fokot, a keleti és déli országrészekben pedig mínusz 20-25 fokot mértek, míg a Krímben és Kárpátalján mínusz 18-23 fok volt a hőmérséklet.

Címkék: hatóság, hideg, idő, kihűlés

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.