Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. November 06. 08:00, péntek | Helyi

13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

Országszerte több mint 450 nagycsaládban ragadtak ecsetet az elmúlt napokban, hogy kifessék az otthonukat, szépítsék a környezetüket.

Mindannyian abból a festékadományból részesültek, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kapott. A sok esetben hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló háztartások a lehetőségeiket meghaladó lakásfelújításokat a Poli-Farbe, hazai tulajdonú festékgyár több millió forint értékű adományából végezték el.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1828 doboz bel- és kültéri festéket vett át a közelmúltban. A kedvezményezett családokat a rászorultság elvén választották ki. Sok család évek óta nem tudta korszerűsíteni otthonát, volt, ahol lakástűz utáni válsághelyzetben érkezett a segítség. Mindannyian élményként élték meg, hogy gyakran egymást segítve, a családok maguk festhették ki otthonaikat.

- Mintegy 450 rászoruló nagycsalád, s ezzel csaknem 1700 gyermek nyerte el annak a lehetőségét, hogy otthona őszi felújításon essen át – tájékoztatott Székely Hajnalka, a NOE elnöke. - Olyan terveiket tudták megvalósítani, melyeket a festékgyár segítsége nélkül nem engedhettek volna meg maguknak. A tiszta, rendezett lakáskörülmények hozzájárulnak a gyermekek, a következő generáció harmonikus fejlődéséhez.

A 14.000 tagcsalád érdekeit képviselő, 250 egyesületet tömörítő NOE számára már két évvel ezelőtt is hasonló nagyságrendű felajánlást tett a magyar tulajdonú festékgyár. Akkor is mintegy 500 család festhette ki a házát, újíthatta föl a falakat és a nyílászárókat.

A színes beltéri falfestékek és zománcok az egyesület hat régiójába kerültek. A Észak-magyarországi régióba 249 doboz festék került. A mennyiségből 101 család részesült, ez azt jelenti, hogy közel 330 gyermek otthona szépülhetett meg. A régió felosztását tekintve - Pécel, Vác, Csömör, Nagymaros, Herencsény, Nógrádsáp, Salgótarján, Csomád, Gödöllő, Heréd, Fót ,Veresegyház, Gyöngyös, Dunakeszi, Aszód, Kistarcsa – nagyobb és kisebb városokban, településeken élő nagycsaládosai ragadhattak ecsetet.
Nógrád megyét tekintve összesen 13 család ragadhatott ecsetet, Salgótarjánban 4, Herencsényben 4, míg Nógrádsápon 5 család.

Bertalan Angéla, a NOE régiós titkára elmondta: „A NOE Észak-magyarországi régiója a nagycsaládosok körében a legdinamikusabban fejlődő terület. Fontosnak tartjuk a házasság és a család értékeinek megőrzése mellett kiemelni az emberi kapcsolatokon alapuló közösség szerepét is, amely a felújítás során ismét megmutatkozott, a családok összefogva, kicsik és nagyok együtt szépítették az otthonokat. A családok nevében szeretném ezúton is megköszönni a festékadományt.”

A festék- és vakolatgyár évek óta folytat jótékonysági programokat. Felajánlásai során elsősorban a gyermekek környezetének megújításához, korszerűbbé és élhetőbbé tételéhez járul hozzá. Számos oktatási és egészségügyi intézmény, óvoda, iskola és gyermekklinika részesült már festékadományban az elmúlt években.

A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A festékgyár 2014 óta arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A Magyar Diáksport Szövetség és a MOB, valamint a Poli-Farbe közös iskolafelújítási programja a ’Mi iskolánk bajnoka’ program keretén belül az elmúlt két évben hat iskola tornacsarnoka került felújításra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.