Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 06. 08:00, péntek | Helyi

13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

Országszerte több mint 450 nagycsaládban ragadtak ecsetet az elmúlt napokban, hogy kifessék az otthonukat, szépítsék a környezetüket.

Mindannyian abból a festékadományból részesültek, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kapott. A sok esetben hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló háztartások a lehetőségeiket meghaladó lakásfelújításokat a Poli-Farbe, hazai tulajdonú festékgyár több millió forint értékű adományából végezték el.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1828 doboz bel- és kültéri festéket vett át a közelmúltban. A kedvezményezett családokat a rászorultság elvén választották ki. Sok család évek óta nem tudta korszerűsíteni otthonát, volt, ahol lakástűz utáni válsághelyzetben érkezett a segítség. Mindannyian élményként élték meg, hogy gyakran egymást segítve, a családok maguk festhették ki otthonaikat.

- Mintegy 450 rászoruló nagycsalád, s ezzel csaknem 1700 gyermek nyerte el annak a lehetőségét, hogy otthona őszi felújításon essen át – tájékoztatott Székely Hajnalka, a NOE elnöke. - Olyan terveiket tudták megvalósítani, melyeket a festékgyár segítsége nélkül nem engedhettek volna meg maguknak. A tiszta, rendezett lakáskörülmények hozzájárulnak a gyermekek, a következő generáció harmonikus fejlődéséhez.

A 14.000 tagcsalád érdekeit képviselő, 250 egyesületet tömörítő NOE számára már két évvel ezelőtt is hasonló nagyságrendű felajánlást tett a magyar tulajdonú festékgyár. Akkor is mintegy 500 család festhette ki a házát, újíthatta föl a falakat és a nyílászárókat.

A színes beltéri falfestékek és zománcok az egyesület hat régiójába kerültek. A Észak-magyarországi régióba 249 doboz festék került. A mennyiségből 101 család részesült, ez azt jelenti, hogy közel 330 gyermek otthona szépülhetett meg. A régió felosztását tekintve - Pécel, Vác, Csömör, Nagymaros, Herencsény, Nógrádsáp, Salgótarján, Csomád, Gödöllő, Heréd, Fót ,Veresegyház, Gyöngyös, Dunakeszi, Aszód, Kistarcsa – nagyobb és kisebb városokban, településeken élő nagycsaládosai ragadhattak ecsetet.
Nógrád megyét tekintve összesen 13 család ragadhatott ecsetet, Salgótarjánban 4, Herencsényben 4, míg Nógrádsápon 5 család.

Bertalan Angéla, a NOE régiós titkára elmondta: „A NOE Észak-magyarországi régiója a nagycsaládosok körében a legdinamikusabban fejlődő terület. Fontosnak tartjuk a házasság és a család értékeinek megőrzése mellett kiemelni az emberi kapcsolatokon alapuló közösség szerepét is, amely a felújítás során ismét megmutatkozott, a családok összefogva, kicsik és nagyok együtt szépítették az otthonokat. A családok nevében szeretném ezúton is megköszönni a festékadományt.”

A festék- és vakolatgyár évek óta folytat jótékonysági programokat. Felajánlásai során elsősorban a gyermekek környezetének megújításához, korszerűbbé és élhetőbbé tételéhez járul hozzá. Számos oktatási és egészségügyi intézmény, óvoda, iskola és gyermekklinika részesült már festékadományban az elmúlt években.

A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A festékgyár 2014 óta arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A Magyar Diáksport Szövetség és a MOB, valamint a Poli-Farbe közös iskolafelújítási programja a ’Mi iskolánk bajnoka’ program keretén belül az elmúlt két évben hat iskola tornacsarnoka került felújításra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.