Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Szeptember 09. 12:11, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

1 EMBERCSEMPÉSZ – 34 MIGRÁNS

1 EMBERCSEMPÉSZ – 34 MIGRÁNS

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fogták el azt a montenegrói állampolgárságú férfit, aki 34 illegális migránst szállít

A 21-es számú főút 19. kilométerszelvényében, a Salgótarján irányába haladó pályatesten vontak ellenőrzés alá egy magyar felségjelzésű kisteherautót a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. szeptember 9-én 8 óra 20 perckor mélységi migrációs ellenőrzés során. A teherautót egy 41 éves montenegrói állampolgárságú férfi vezette, aki a gépjármű megállását követően abból kiugrott és elszaladt, azonban a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei Jobbágyi belterületén elfogták. A teherautó zárt – szellőzési lehetőség, valamint ülőhely nélküli – rakterében elsődleges információk alapján 34 külföldi tartózkodott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 34 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.