Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 04. 08:40, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-ÚJVIDÉK

U20-as birkózó Eb - Mányik Dávid bronzérmes Újvidéken.

 U20-as birkózó Eb - Mányik Dávid bronzérmes Újvidéken.

A kötöttfogású Mányik Dávid bronzérmes, Domokos Edmond pedig ötödik lett az újvidéki U20-as birkózó Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala és a hazai szövetség (MBSZ) honlapja szerint a 67 kilós Mányik osztrák és görög ellenfeleket felülmúlva jutott a negyeddöntőbe, ahol pontozással kikapott örmény riválisától, de szerdán a vigaszágon egy svájci birkózót legyőzve biztosította helyét az esti éremcsatában.
A 20 éves kötöttfogású a helyosztón az ukrán Anatolij Pasznak ellen lépett szőnyegre, és egy remek kontrát követően már az első menetben hétpontos előnyre tett szert. A szünet után az első menethez hasonlóan ismét a magyart küldték parterhelyzetbe, de Pasznak nem tudott akciót végrehajtani rajta.

Domokos Edmond francia, majd fehérorosz birkózót verve jutott be a 60 kilós súlycsoport elődöntőjébe, amelyben vereséget szenvedett orosz vetélytársától, majd a bronzéremért technikai tussal kapott ki török ellenfelétől.
Korábban Lévai Levente (77 kg) arany-, Tótok Péter (55 kg) pedig bronzérmet nyert, így a kötöttfogás három éremmel és egy ötödik hellyel zárta a kontinensbajnokságot.
A nőknél csütörtökön a 76 kilóban kétszeres U20-as Európa-bajnok Nyikos Veronika a harmadik helyért küzdhet, míg Borsos Viktória (59 kg) és Fáth Bianka (50 kg) a vigaszágon folytatja a versenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.