Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2024. Április 03. 15:07, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sok munkájuk akadt kedden a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

Sok munkájuk akadt kedden a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

Fa dőlt a vasúti sínekre,Egy személyautó borult árokba,Fa dőlt a közúton haladó tehergépkocsira,Cserepeket fújt le a szél egy családi ház tetőszerkezetéről,

Fa dőlt a vasúti sínekre kedden reggel a 75. számú vasútvonal Berkenye és Magyarkút vasútállomások közötti szakaszán. A rétsági hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével, a tíz méteres akácfát a vasúti sínről eltávolították.

Egy személyautó borult árokba kedd reggel Ludányhalásziban, a Szent István úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a sérültet kisegítették a járműből. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A baleset során egy fő súlyos sérülést szenvedett, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Fa dőlt a közúton haladó tehergépkocsira Balassagyarmat és Őrhalom között a 22.számú főúton kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos és a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével a fát eltávolították az úttestről. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Fa dőlt a vasúti sínekre kedden délelőtt a 75.számú vasútvonal Borsosberény és Nagyoroszi vasútállomások közötti szakaszán. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a tíz méteres fát eltávolították a vasúti sínről.

Húsz centiméter átmérőjű fűzfaág lehasadt és az úttestre esett Csesztve külterületén, a Galibapuszta felé vezető úton, kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével az ágat eltávolították.

Etetőgép hátsó része és motortere égett kedden délelőtt Mátramindszenten. A bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese két gyorsbeavatkozó sugárral a tüzet eloltották.

Cserepeket fújt le a szél egy családi ház tetőszerkezetéről kedden délelőtt Diósjenőn, a Csokonai utcában. A rétsági hivatásos és a diósjenői önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és dugólétra segítségével, egy négyzetméter felületen a cserepeket visszahelyezték a tetőre.

Tizenöt méteres nyárfa dőlt az úttestre kedd délután Romhányban a 2117. számú úton. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével fát eltávolították.

Elszabadult egy szikladarab a meredek hegyoldalon, amit egy fa állított meg Szuhán, a Malom úton kedd délután. Az egy tonnás szikladarab lakóházat, gépjárművet, közműveket és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. A bátonyterenyei és egri hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett, kéziszerszámokkal a szikladarabot kisebb darabokra bontották és lejuttatták a hegyoldal aljára.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:07, vasárnap | Helyi

Milyen volt az iWiW?

Milyen volt az iWiW kapcsolati hálója, és hogyan terjedt el az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb online szolgáltatása Magyarországon?

2024. Április 14. 08:30, vasárnap | Helyi

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Major Veronika döntős Rióban.

Major Veronika bejutott a nyolcas döntőbe a 10 méter légpisztoly számban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

2024. Április 14. 08:26, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Debrecenben sem szakadt meg a Kecskemét rossz sorozata.

Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének találkozóján a vendég Kecskemét 1-0-ra kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 14. 08:15, vasárnap | Helyi

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál.

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség.