Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Június 01. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu

Plüssállatok várták a gyerekeket városszerte

 Plüssállatok várták a gyerekeket városszerte

Salgótarjánban jó dolgok történnek. A gyermeknap alkalmából szervezett nem mindennapi meglepetés sok-sok csemete arcára rajzolt mosolyt.

A mai salgótarjáni példa talán sokakat meggyőzhet arról, hogy a jó ügyekhez nem kell mindig pénz. A "Zöld dobozok" kihelyezésének és működésének sikere is bebizonyította a városban, hogy ha elkezdünk valami jó dolgot, akkor sokan mellénk állnak.
Salgótarjánban a jó dolgok a mai nappal folytatódtak

Gyermeknap közeledtével összefogtak néhányan és elhatározták, hogy plüssállatokat összegyűjtve, majd azokat a város különböző pontjain elhelyezve mosolyt varázsolnak a gyerekek arcára.

A szervező, Czibik Irénke elégedett és boldog mosollyal összegez
- Az ötlet nem a sajátunk, Székesfehérváron láttam hasonlót és úgy gondoltam, hogy a közelgő gyereknap jó apropó arra, hogy itt a városban is mosollyal színezzük a kicsinyek arcát. Nagy öröm volt látni, hogy pillanatok alatt összeállt a kis csapat, akik boldogan álltak a kezdeményezés mellé. De ami még nagyobb meglepetést okozott, hogy a plüssök gyűjtésekor milyen sok adakozóra találtunk. Nem volt sok idő, egy hét alatt gyűjtöttünk, szalagoztunk és egyeztettünk, hogy hová kerüljenek a meglepetés játékok.

Ma reggel 6 órakor helyezték ki az aktivisták a megbeszélt helyszínekre a plüssöket, olyan területekre is, ahol rászorulók élnek. A gyerekek arcát látva, azt hiszem, nem túlzás azt mondani: minden perc munka megérte! Nagyon megérte!
Köszönet minden segítőnek és adakozónak.

Forrás:http://www.sokszinuvidek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.