Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 29. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nyitott szertárkapuk várták az apró vendégeket!

Nyitott szertárkapuk várták az apró vendégeket!

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a vármegye tűzoltóságainak kapui megnyíltak a kicsik előtt.

Nógrád vármegyében rengetegen, gyerekek és szüleik, kísérőik érdeklődtek a tűzoltók izgalmas élete iránt.Minden gyermek álma, hogy egyszer tűzoltó lehessen, a katasztrófavédelem pedig egy napra teljesítette a kívánságukat. Május 26-án, vasárnap 7 hivatásos tűzoltóság mellett 9 önkéntes tűzoltó egyesületnél is várták azokat a gyermekeket a tűzoltók, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt, vagy egyszerűen csak kíváncsiak voltak arra, milyen az élet a laktanyában.A gyerekek jellemzően szüleikkel, nagyszüleikkel jöttek, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyenruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben aztán örömmel fotózkodtak, ültek be az autókba. A gyerkőcök megismerhették a járművek speciális felszereléseit – például testközelből láthatták a gyakran emlegetett feszítő-vágó berendezést - és a védőeszközeiket is bemutatták nekik a lánglovagok. Rendkívül népszerűek voltak a gépjármű-fecskendők és az úgynevezett különleges szerek, tehát a magasból mentő, az erdőtüzes gépjármű és a vízszállító jármű is. Ezen a napon mindent lehetett, tűzoltóautóra mászni, málhateret szemlélni, vízsugárral célba lőni, szelfizni a járművekkel, tűzoltókkal. Volt próbariasztás, millió tűzoltókhoz intézett kérdés és megnyíltak az emlékszobák, kiállítótermek is. A tűzoltóságokon szórakoztató foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, valamint játékos formában ismerkedhettek a tűzmegelőzés szabályaival is. A nap végén az izgalmas programoknak hála, kicsit fáradtan, de csillogó szemekkel és őszinte mosollyal az arcukon hagyták el a laktanyákat az apró vendégek.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 06:53, szerda | Helyi

Meddig őrzik meg a klinikák, rendelők a leleteinket?

Évente 75 millió egészségügyi dokumentum keletkezik hazánkban. A betegek egészségügyi dokumentációit, így például a laborleleteket, ambuláns lapokat,

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.