Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Szeptember 11. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmasan indult a hét tűzoltóinknak!

Mozgalmasan indult a hét tűzoltóinknak!

Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó,Az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó,Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy parkoló gépjármű.....

Szivárgott a gáz egy Muskátli utcai családi ház gázóraszekrényénél hétfő délelőtt Pásztón. A helyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató munkatársai elvégezték a szükséges javításokat.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó hétfő délután Kisbágyon és Szarvasgede között, a 2129-es számú úton. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy parkoló gépjármű hétfő éjjel Bátonyterenyén, a Városháza úton. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó hétfő éjjel a 22-es főúton, Ságújfalu közelében. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiemelték a gépkocsi vezetőjét a roncsból. Az egység ezután a kerekeire állította, majd áramtalanította a járművet. Az autó sofőrje nem sérült meg a baleset során.

Megrongálódott egy épület gázórája, ezért gáz szivárgott hétfő este Taron, a Kossuth úton. A pásztói hivatásos tűzoltók ideiglenesen elzárták az érintett vezetékszakaszt, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Őzet gázolt el egy személyvonat kedden kora hajnalban Vizslás külterületén. Az őz elpusztult és a vonat kerekei alá került. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították az állatot a mozdony kerekei alól, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. A vonat utasai nem sérültek meg az eset során.

Négy esetben kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak kidőlt fák és lehasadt faágak miatt hétfőn és kedd hajnalban. Hétfő reggel egy nagy méretű fa elektromos és távközlési vezetékeket szakított át Salgótarjánban, a Medvesi úton. Az eset során két villanyoszlop is kidőlt. Pár órával később egy lehasadt faág akadályozta a járműforgalmat Pásztó és Szurdokpüspöki között. Délután a 23-as úton, Bátonyterenye közelében a járműforgalmat veszélyeztette egy megdőlt fa. Kedd hajnalban Tolmács külterületén okozott forgalmi akadályt egy másik kidőlt fa. A károkat a salgótarjáni, a bátonyterenyei és a rétsági hivatásos tűzoltók számolták fel. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Szundi György tű. főtörzsőrmester – Bátonyterenye KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:06, péntek | Helyi

A 120 cm magas, emberi alakot formázó Papper robot

Apródot kapott a Szondi. A robot az ipari-informatika oktatását szolgája Balassagyarmaton, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában.

2024. Szeptember 26. 16:29, csütörtök | Helyi

Fenyvesi Gábor - Ma lezárult a 4. önkormányzati képviselői ciklusom

A történet 2002-ben indult, amikor listás képviselőként lettem a testület tagja.

2024. Szeptember 26. 16:16, csütörtök | Helyi

Európa kaktuszkirálya

Európa kaktuszkirálya – Több mint 12 ezer növényt nevel az otthonában. Akinek hobbija nincsen, élete sincsen – ehhez a mondáshoz közel 70 éve tartja magát Hegyi Attila,

2024. Szeptember 26. 06:26, csütörtök | Helyi

Új hírek érkeztek a paksi atomerőműről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőmű-blokk alatt,