Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 23. 09:21, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Ő lesz az X-faktor győztese?

Ő lesz az X-faktor győztese?

Óriási fordulatot vehet az élete az X-faktor tehetségkutató verseny döntőjében eddig sikeresen menetelő salgótarjáni énekesnek és családjának.

A kétgyermekes Oláh Gergő korábban közmunkásként dolgozott és feleségével két gyermeket neveltek albérleti lakásukban nagyjából havi 114 ezer forintból. A családi kassza a felére apadt, miután a családfő most énekesi karrierjét építi, azt remélve, hogy a későbbiekben nem kell majd azon gondolkodniuk, hogy bevásároljanak, vagy az albérleti díjat fizessék-e ki.
A 24 éves apuka a salgótarjáni panelből néhány hónappal ezelőtt álmodni sem mert arról, hogy valaha is megadatik neki, hogy olyan körülmények között élhet, mint az X-faktor Házban. Gergő négy éve házas, és a pénz sosem vetette fel őket - írja a Best.
Miután bekerült az X-faktor élő show-jába, feleségének és két gyermekének a családi pótlékból és a gyesből kell megélnie. Addig sem vetette fel őket a pénz, amíg Gergő dolgozott, ugyanis közmunkásként kereste a család kenyerét. A közmunkás minimálbér ugyanis az idén mindössze 71 800 forint teljes munkaidőben.
Hiába van Gergőnek két gyermeke, ebből csak az egyik után tudta teljes egészében kihasználni a havi 10 ezer forintos családi adókedvezményt, a másik gyermek után viszont csak 1 500 forintot tud érvényesíteni a 10 ezer forintból. Nettóban 58 517 forint marad a bruttó 71 800 forintból. Ehhez jön még a két gyermek utáni családi pótlék, ami 26 600 forint és a kisebbik gyermek után kapott gyes, amelynek összege havonta 28 500 forint, ami után nem kell sem járulékot, sem adót fizetni. A négytagú családnak így - ha az apa teljes munkaidőben dolgozott közmunkásként - akkor nagyjából 114 ezer forintból kell kijönnie egy hónapban.
A család jelenleg még albérletben él. Salgótarjánban egy kétszobás panellakásért nagyjából 25-30 ezer forint bérleti díjat kell fizetni. Gergő sokat gondolkodott azon, hogy jelentkezzen-e az X-faktorba, hiszen feleségének így egyedül kell boldogulnia két kisgyermekükkel. Most viszont már úgy gondolja, jól döntött. Szerencséjére meg tudta beszélni a főbérlőjével, hogy az albérleti díjra adjon nekik némi haladékot - írja a Best magazin.

Címkék: x-faktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,