Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Március 21. 08:12, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közlekedési balesetekkel és vegetációs tüzekkel indult a hét

 Közlekedési balesetekkel és vegetációs tüzekkel indult a hét

Két alkalommal adtak munkát vegetációs tüzek a Nógrád vármegyei tűzoltóknak hétfőn.

Bátonyterenyén, a vasút úton kétszáz négyzetméteres területen nádas égett. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg. Sóshartyánban a Dózsa úton lehullott falevelek és ágak gyulladtak meg ötszáz négyzetméteren. Itt a salgótarjáni hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Kisodródott, majd keresztben állt meg az úttesten egy személyautó hétfőn délután Karancsalján, a 2206-os számú úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó hétfőn este Becske és Magyarnándor között a 2108-as számú úton. A gépkocsiban két ember utazott, egyikük önerejéből nem tudta elhagyni az autót. A berceli hivatásos tűzoltók kiemelték a sérültet a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység a járművet ezután a kerekeire állította és áramtalanította, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Fotók: Bercel KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

Beneda Attila: nagy kihívás a fogyatékkal élők helyzetét megkönnyíteni.

A teljesen ép, egészséges családokról való gondoskodás, az ő támogatásuk sem egyszerű, de különösen nagy kihívás, ha a fogyatékkal élők helyzetét kell megkönnyíteni, nekik kell közösséget teremteni, értelmes életet biztosítani.

2024. Június 23. 08:15, vasárnap | Helyi

Többórás napsütés elszórt záporokkal.

A napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők.

2024. Június 22. 17:00, szombat | Helyi

Hornung Ágnes: továbbra is várjuk az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek pályázatait.

Magyarországon több ezer gyermek él 1-es típusú cukorbetegséggel, a családokért felelős államtitkárság célja, hogy a betegséggel kapcsolatos tudnivalók minél szélesebb körben ismertté váljanak

2024. Június 22. 09:10, szombat | Helyi

Daganatos betegségek elleni gyógyszeres terápia hatékonyságának javításán dolgoznak az SZBK kutatói.

Újabb daganattípusok esetében válhat alkalmazhatóvá egy már használt gyógyszeres terápia azzal az eljárással, melyen Timinszky Gyula dolgozik munkatársaival a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban (SZBK)