Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 27. 19:52, szombat | Helyi sport
Forrás: EGRI DÁVID MOTORSPORT

Formula E: Cassidy idei zsinórban harmadik dobogója már győzelmet hozott számára.

 Formula E: Cassidy idei zsinórban harmadik dobogója már győzelmet hozott számára.

A pénteki első verseny után ma este rögtön jött is az idei Formula E-szezon következő fordulója, a helyszín pedig szintén Diriyah volt. A pole-ból ezúttal Oliver Rowland rajtolhatott, de végül nem ő volt az, aki a legboldogabb lehetett a n

A tegnapi 37 körös viadal után ma egy 36 körös versenyt rendeztek Szaúd-Arábia fővárosának közelében, a rajtfelállás pedig jelentősen átalakult. Rowland mellől Robin Frijns várhatta a lámpák kialvását, miközben a harmadik a Jaguarral remeklő Nick Cassidy volt.

A startnál jól jött el Rowland, de nem elég jól ahhoz, hogy Frijns ne tudja őt megelőzni az 1-es kanyarig, miközben hátrébb volt néhány kisebb ütközés. Dan Ticktumnak például rögtön új orrkúpért kellett kijönnie a bokszba. Ezek után a mezőny nagyjából beállt libasorba, de persze sok volt még a pozícióharc. Az élen az ötödik körig kellett várni arra, hogy megkezdődjön a támadó módok felvétele. Először Rowland, majd Frijns döntött úgy, hogy igénybe veszi a plusz 50 kw teljesítményt, majd jött Cassidy is, aki viszont akkora előnyt épített már ki addigra, hogy ennek ellenére is az élre tudott visszaállni.

A 10. kör környékére aztán Cassidy és Frijns szép előnyt épített már ki a mögöttük jövőkkel szemben. Rowland ugyan még tartotta a harmadik pozícióját, de hátulról egyre jobban ostromolta őt a Stoffel Vandoorne vezette üldözőboly. A bajnokságban vezető Pascal Wehrlein eközben csak a 11. helyen haladt, míg a pénteki futamot nyerő Jake Dennis 14. volt. Ahogy haladt előre a verseny, a pilótáknak természetesen oda kellett figyelniük a felhasznált energiára is. Mindez viszont látszólag nem zavarta az élen álló Cassidyt, akinek a tempóját csak Frijns tudta tartani. Mögöttük viszont óriási űr tátongott. Rowland, Jake Hughes és Stoffel Vandoorne alkotta még az első ötöst a verseny 15. körénél.

Nem sokkal később azonban szinte a semmiből nagyot fordult a világ, mivel hirtelen elkezdett összerázódni a teljes mezőny. Cassidy előnye elfogyott, Rowland pedig a harmadik helyről komoly menetelésbe kezdett és hozta magával a mögötte jövőket is. A Jaguar pilótája korábban hat másodperccel is vezetett, de ez alig egy másodpercre csökkent, mire beléptünk a verseny középső szakaszába.

A 27. körben aztán jött az első sárga zászlós jelzés, miután Jehan Daruvala Maseratija valamilyen okból félreállt. Az újonc pilóta csalódott lehet a kiesése miatt, hiszen az időmérőn az ötödik helyet tudta megszerezni, a verseny azonban végül nem jött neki össze. Kicsivel korábban egyébként a mclarenes Sam Bird is feladta a futamot. Visszatérve azonban a győzelemért folyó csatához, az továbbra is nyitott volt még, hiszen az első ötöst csupán két másodperc választotta el egymástól. Cassidy teljesítményét nézve az embernek viszont olyan érzése volt, hogy az új-zélandi csupán okosan menedzseli a történéseket. Mögötte ugyanakkor Rowland egyre komolyabban közelített Frijnsre, és nagyon úgy tűnt, hogy a pole-szerző előbb-utóbb be fog próbálkozni valahol. A verseny véghajrájára kissé viszont megmerevedni látszottak a frontvonalak, bár a kis különbségek miatt továbbra sem lehetett kizárni, hogy valaki még bepróbálkozik egy előzéssel.

Erre sajnos azonban már nem került sor, így Cassidy végül magabiztosnak mondható győzelmet aratott, és az idei harmadik dobogója már győzelmet és egyben bajnoki vezetést is ért számára. Frijns lett a második, Rowland pedig a harmadik, miközben mögöttük sem változott a sorrend. Hughes bejött negyediknek, míg az ötödik Vandoorne lett a DS Penske-vel.

A mexikóban diadalmaskodó Wehrlein végül hetedik lett, míg Dennisnek is sikerült szereznie egy pontot a tizedik helyével. A sorozat most egy hosszabb pihenőre megy, hiszen az indiai forduló kiesésével majd csak március közepén folytatódik a bajnokság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.