Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

 Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

Az ülés Virág Zsolt tűzoltó alezredes, az Igazgatóság vármegyei tűzoltósági főfelügyelőjének, a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnökének beszámolójával kezdődött. Az alezredes úr a tavalyi év esetszámainak ismertetésével kezdte beszámolóját. Kiemelte, hogy a rendkívül száraz időjárás miatt magas volt a szabadtéri tűzesetek száma, de a vármegye erdőit sikerült megvédeni a lángoktól. Felhívta a figyelmet a szén-monoxiddal kapcsolatos káresemények számának növekedésére is, amely annak köszönhető, hogy egyre több háztartásban van szén-monoxid-érzékelő.

Ezután a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság által 2022-ben szervezett rendezvényeket, programokat mutatta be. Szó esett a minden évben megrendezésre kerülő Karancs gyalogtúráról, a vármegye önkénteseinek szervezett tűzoltóversenyről, melynek tavaly Buják adott otthont, valamint a tűzoltó-parancsnokságokon szervezett gyereknapról és a Biztonság napjáról is. Virág Zsolt alezredes beszámolóját a bizottság idei évi céljainak ismertetésével zárta, amelyek között kiemelt helyet foglal el a szén-monoxid-mérgezéses esetek és a lakástüzek megelőzésével kapcsolatos lakosságtájékoztatás.

Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a beszámolóra reagálva kiemelte, hogy azokban a háztartásokban, ahol szén-monoxid-érzékelő és füstérzékelő üzemelt, egyetlen esetben sem történt haláleset vagy súlyos egészségkárosodás. Ezen felül felhívta a figyelmet az ingyenes kéményseprői szolgáltatás rendszeres igénybevételének fontosságára is. Mint mondta, a megelőzés során a legfontosabb a tájékoztatás és oktatás, a bekövetkezett események tanúságainak levonása és megismertetése.

Az eseményen részt vett Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is. Felszólalásában kifejtette, hogy a Nógrád vármegyei polgárok jóllétének fontos része, hogy biztonságban érezhessék magukat szűkebb hazájukban. Ennek a biztonságnak a feltétele a tűzmegelőzés, valamint a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltóinak munkája.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.