Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 15. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Előzzük meg a zseblopásokat!

 Előzzük meg a zseblopásokat!

Értékeik biztonsága érdekében kérjük, fogadják meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsait!

A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, illetve tömegközlekedési eszközökön követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, egyéb más értékeiket már akkor tegyék biztonságos – nem könnyen hozzáférhető – helyre, mielőtt elindulnak otthonról.

Értékeiket mindig jól zárható helyen (zipzáras zseb, táska) tartsák, a pénz- és irattárcákat, ne a táskák, kosarak tetejére tegyék! Ne feledjék, a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot!
Nagyobb tömegben, tömegközlekedési eszközökön, szórakozóhelyeken mindig fokozottan ügyeljenek az értékeikre!
Ne hívják fel a figyelmet azzal, hogy tömegközlekedési eszközön például a tárcájukból pénzt vesznek ki, vagy épp a nagy értékű mobiltelefonjukat, tabletjüket látványosan használják, mert miután azt elteszik, megmutatják annak pontos helyét az esetlegesen Önöket figyelő bűnözőknek!
Bankkártyájukat és annak kódját sose tárolják egy helyen. Ha mégis eltűnik a bankkártya, azt azonnal tiltassák le!
Mindig csak szükséges mennyiségű készpénzt tartsanak maguknál!
Lakáskulcs ellopása esetén azonnal cseréltessenek zárat a lakásukhoz!
Válltáskájukat mindig maguk elé tartva vagy szorosan a hónuk alá szorítva fogják, ezzel is megakadályozva, hogy bármit kiemeljenek belőle!
Ha tömegközlekedési eszközön, vagy bevásárlásnál szokatlan, oda nem illő esemény történik – például néhány ember heves szóváltásba bocsátkozik, vagy valaki elájul – a szükséges segítségnyújtás mellett tanácsos az értékeikre még inkább odafigyelni! Nagyon sok tolvaj használja ki az ilyen jellegű eseményekből adódó zűrzavart, illetve az emberek segítőkészségét, jó szándékát.
Amennyiben azt észlelik, hogy a bevásárlóközpontban, vagy tömegközlekedési eszközön zsebtolvajok tevékenykednek, jelezzék a biztonsági őrnek, vagy sofőrnek.

Bűncselekmény esetén hívják a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.