Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 18. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

 A hétvége eseményei!

Száraz fű égett kétszáz négyzetméteren, Tíz négyzetméteren kapott lángra a nádas,Kigyulladt egy személyautó,Három autó ütközött össze,Száraz fű égett körülbelül fél hektáros területen,Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.

Kétszer riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat pénteken. Dorogházán száraz fű égett kétszáz négyzetméteren. Csesztve külterületén tíz négyzetméteren kapott lángra a nádas. Az előbbi helyen a bátonyterenyei, az utóbbin a balassagyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Kigyulladt egy személyautó szombat délelőtt Bátonyterenyén, a Mikes Kelemen úton. A járműnek a motorterében keletkezett a tűz, a lángok az utastérre is átterjedtek. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Három autó ütközött össze szombat délelőtt Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalom irányításában segédkeztek. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű égett körülbelül fél hektáros területen vasárnap délután Magyargécen, a Kossuth utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap este Salgótarjánban, egy Szécsényi úti családi házban. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták az épület levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a házban üzemelő gázkazán közelében. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo