Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 23. 08:25, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-DUNA ARÉNA

Párizs 2024 - Kétnapos összetartás a férfi vízilabda-válogatottnál.

Párizs 2024 - Kétnapos összetartás a férfi vízilabda-válogatottnál.

Kétnapos összetartáson vesz részt jövő hét elején a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott.

A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint a februári, dohai vb óta nem tartott edzést a tavaly világbajnok nemzeti csapat, mert a világversenyek miatt túlzsúfolt versenynaptárba nem lehetett beilleszteni a foglalkozásokat.
Jövő hétfőn és kedden azonban lesz lehetőség a közös gyakorlásra, de ezen a Bajnokok Ligájában érdekelt játékosok - azaz a ferencvárosiak alapemberei és a külföldön szereplők - nem vesznek részt.
"Az olimpiai felkészülési keret kijelölése szempontjából fontos állomás ez a két nap. Természetesen a klubokban nyújtott teljesítményeket is figyelem, de ezek az edzések szintén számítanak majd a korábbi felkészülés során és a világversenyeken látottak mellett" - mondta a kétnapos, margitszigeti és a Duna Arénában sorra kerülő edzések kapcsán Varga Zsolt szövetségi kapitány.
A névsort néhány rutinos pólós mellett elsősorban az U20-as világbajnok együttes tagjai alkotják, mellettük néhány feltörekvő tehetség is meghívót kapott a szakvezetőtől.

A magyar keret:
Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Vasas-Plaket)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas-Plaket), Ekler Zsombor (EPS-Honvéd), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Konarik Ákos (Vasas-Plaket), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (FTC-Telekom), Szabó Bence (FTC-Telekom), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szépfalvi Gergely (EPS-Honvéd), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Varga Vince (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 11:15, péntek | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Hüttner Csaba jó néhány számmal kapcsolatban bizakodó.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a szolnoki válogatót értékelve azt mondta: jó néhány számban bizakodó a látottak alapján, de akadnak olyanok is, amelyek fejtörést okoznak a számára.

2024. Május 03. 10:40, péntek | Helyi sport

Elhunyt Hammerl László, a Nemzet Sportolója.

Hosszan tartó súlyos betegség után 82 éves korában elhunyt Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, a Nemzet Sportolója.

2024. Május 03. 09:35, péntek | Helyi sport

Giro d'Italia - Valter: sok lehetőségem lesz.

Valter Attilának reményei szerint sok lehetősége lesz megvalósítani a céljait a szombaton rajtoló 107. Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

2024. Május 03. 08:47, péntek | Helyi sport

Női torna Eb - Székely Zója tizedik egyéni összetettben.

Székely Zója a tizedik, Mayer Gréta a 31. helyen végzett egyéni összetettben a Riminiben zajló női torna Európa-bajnokság első, csütörtöki versenynapján.