Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 19. 08:40, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-BUKAREST ROMÁNIA

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős.

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős.

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 82. magyar játékos a selejtezőből érkezett Valentin Vacherot búcsúztatása után, a 16 között a második kiemelt holland Tallon Griekspoorral csapott össze, aki 25. a világranglistán. Az előző két találkozójukat a nyíregyházi teniszező nyerte 2022-ben Rotterdamban, majd tavaly Wimbledonban.


A harmadik csata nehéz körülmények között indult, ugyanis eredetileg délelőtt rajtolt volna a mérkőzés, ám az éjszakai eső után a szervezők átírták a programot, és 16 óra körülre tették a mérkőzést. Ez tovább csúszott a gyenge minőségű pályák miatt, ugyanis a gyenge vízelvezetés következtében néhány percnyi csapadék is órákra megállította a játékot. A felek kiegyenlített és magas színvonalú küzdelemben jutottak el 5:5-ig, amikor újabb szünet következett. Az újrakezdést követően a 32 éves magyar stabilan ütve rögtön brékelt, és 54 perc után hozta a szettet.


A folytatásban Fucsovics kétszer is elvette Griekspoor szerváját, nemsokára sorozatban hét nyert gémnél tartott (4:0). A holland egyre hitehagyottabban küzdött, másfél óra elteltével mehetett gratulálni a hálóhoz.
"Jól felkészültem erre a meccsre, korábban kétszer legyőztem Tallont, így magabiztosan játszottam" - nyilatkozta a pályán Fucsovics Márton.
"Tudtam, hogy neki ez az első mérkőzése, ami sosem egyszerű, ráadásul a körülmények is nehezek voltak, hol esett, hol sütött a nap, de mentálisan erős voltam, és nem foglalkoztam ezzel" - tette hozzá a magyar, akinek az ellenfele a nyolc között a hetedik kiemelt portugál Nuno Borges (55.) vagy a francia Corentin Moutet (92.) lesz.


Eredmény, nyolcaddöntő:
------------------------
Fucsovics Márton-Tallon Griekspoor (holland, 2.) 7:5, 6:1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 14:30, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Kozák Danuta parádés győzelemmel tért vissza.

Parádés győzelemmel tért vissza a versenyzéshez a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, aki Csipes Tamarával párosban megnyerte a K-2 500 méteres döntőt a szolnoki kajak-kenu válogató szerdai versenynapján.

2024. Május 01. 08:40, szerda | Helyi sport

Női Vuelta - Vas megtartotta a piros trikót.

Vas Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.

2024. Május 01. 08:30, szerda | Helyi sport

Kihirdették a magyar csapatot a sportlövő Eb-kre.

A Magyar Sportlövő Szövetség kedden véglegesítette az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságokra, az eszéki 25, 50, 300 méteres puska, pisztoly, valamint a lonatói koronglövő kontinensviadalokra.

2024. Május 01. 08:20, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - A vb-ezüstérmes egység nyert a férfi kajak négyeseknél.

Nem történt meglepetés a szolnoki kajak-kenu válogatóverseny első, egyben egyetlen keddi döntőjében.