Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 15. 09:45, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

A hétvége eseményei.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős,Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen,Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz,Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős szombat délután Pásztó külterületén, egy erdős részen. Mivel a sérült önerejéből nem tudta elhagyni a baleset helyszínét, ezért a pásztói hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei siettek a segítségére. Az egységek hordágyon, kézi erővel, majd a mentőegyesület terepjárójával szállították a sérültet a műútig, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.


Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen szombat este Nemtiben, a 23-as főút mellett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet.

Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz vasárnap délelőtt Salgótarjánban, a Makarenkó úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrség és az áramszolgáltató szakembereinek. Pár órával később Balassagyarmaton, a Rózsavölgyi Márk utcában ütközött villanyoszlopnak egy személyautó. Az ütközés hatására kettétört és megdőlt az oszlop, a gépkocsi az árokba sodródott. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kiemelték az árokból az autót.


Nádas égett körülbelül egy hektáros területen vasárnap délelőtt a 23-as főút mellett, Nemti külterületén. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.


Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben vasárnap késő éjjel Salgótarjánban, az Acélgyári úton. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Képek: Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,