Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 29. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: police

Új pszichoaktív anyagot, kábítószert tartottak maguknál

Új pszichoaktív anyagot, kábítószert tartottak maguknál

A 45 és az 54 éves férfi lakásán és gépkocsijában is találtak a rétsági rendőrök kábítószergyanús anyagot.

A Rétsági Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 45 éves nagyoroszi lakos ellen kábítószer birtoklása és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség, továbbá egy 54 éves vámosmikolai lakos ellen kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2020. január 24-én 14 óra 40 perckor Parassapusztán ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A 45 éves sofőr az intézkedés során zavartan viselkedett, a járműben megkísérelte elrejteni a zsebéből kivett alufólia tekercset, amiben bruttó 2.2 gramm növényi törmelék volt. A lefoglalt anyag és az előállított férfitól vett minta kábítószer gyorsteszttel történő vizsgálata amfetaminra pozitív eredményt jelzett. A nagyoroszi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy Dejtáron, egy nő részére több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit, akitől a nagyoroszi lakos a szert beszerezte. Az 54 éves férfi lakásán bruttó 26,2 gramm narancssárga, porszerű anyagot, 75,6 gramm zöld színű növényi törmeléket, a gépkocsijában három simítózáras tasakot találtak meg, amelyeken elvégzett gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A rendőrök mindkét férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a hatóság szakértők bevonásával folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.