Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 03. 12:38, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Tömegverekedés után letartóztatás

Tömegverekedés után letartóztatás

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 23 éves Nógrád megyei férfi letartóztatására tett indítványt, aki 2020. október 23-án két családdal is tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. október 23-án testvéreivel és sógorával egy keresztelőn vett részt, ami után a település kocsmájába mentek italozni, ahol egy másik család éppen születésnapot ünnepelt.

Az italbolt közelében a születésnapot ünneplő család egyik tagja dohányzott, akihez a gyanúsított odalépett és tőle cigarettát kért. A férfi felajánlotta az általa szívott cigaretta megmaradt felét, ezt azonban a gyanúsított nem fogadta el, ehelyett megragadta a másik nyakát és megfenyegette őt.

Az ijedt férfi visszatért rokonaihoz és elmesélte nekik a vele történteket, erre a rokonság megkereste és számon kérte a támadót. A gyanúsított ekkor az egyik rokont ököllel állon ütötte, majd egy botot felkapva azzal is ütlegelni kezdte őt.

A megtámadott rokon az ütésektől a földre esett, majd a gyanúsított – a testvéreivel és sógorával kiegészülve – a földön fekvő sértettet tovább ütötte és meg is rugdosta, emellett a sértett rokonságára is ököllel, botokkal és baseball ütővel támadtak.

A bántalmazott család egyik tagja telefonon értesítette szüleit a velük történtekről, akik egy gépkocsival a helyszínre siettek. Amint kiszálltak az autóból, a gyanúsított a sofőrt egy lapáttal fejen ütötte, aki az ütéstől elveszítette eszméletét és a földre esett. A gyanúsított ezután a sofőr segítségére siető feleséget is arcon ütötte, majd – mivel meghallották, hogy a rendőrség hamarosan kiérkezik – hazamenekültek.

Az esti órákban megjelent otthonuknál egy harmadik helyi család három tagja, hogy botokkal és betonvassal felfegyverkezve számon kérje rajtuk azt, hogy aznap a kocsma előtt – még a fenti verekedés kirobbanása előtt – az egyik kiskorú rokonukat is megverték. A két csoport között szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított és testvérei baltával és gázriasztó fegyverrel támadtak a házhoz érkezőkre, az egyikük a gázpisztollyal lövéseket is adott le.

A garázdaság bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt a Balassagyarmati Járásbíróság a különös visszaeső férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.

A végzés ellen az elkövető fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges, de az a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:21, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,

2024. Április 18. 04:24, csütörtök | Helyi

Máris egymást ölik a sportszergyártók, holott csak most gyújtották meg az olimpiai lángot

Egymásra licitálnak a sportszergyártók, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből. A Nike például hirdetési szőnyegbombázást tervez.

2024. Április 17. 15:15, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint.

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.