Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 25. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: police

Rendhagyó kábítószerügyi egyeztető fórum Salgótarjánban

Rendhagyó kábítószerügyi egyeztető fórum Salgótarjánban

Szakemberek fogtak össze a drogprevenció érdekében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Salgótarjáni Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen tartott értekezletet 2018. június 19-én a Városháza épületben. A fórum fő tevékenysége, hogy helyi szinten egységes szakmai és módszertani szemlélet kialakításával, a helyi stratégiák kimunkálásával és megvalósításával lép fel a kábítószer-megelőzés érdekében.

Tekintettel arra, hogy Nógrád megyében egyedül Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre és működteti a fórumot, a rendőrség szükségesnek tartja, hogy további öt város érintett szakemberei is megismerjék ennek a plénumnak a tevékenységét.

Az értekezleten részt vettek a térség polgármesterei, az önkormányzatok gyámügyi előadói, a gyermekjóléti szolgálatok, oktatási intézmények vezetői és a rendőrségi bűnmegelőzési szakemberei is. A résztvevőket Dániel Zoltán alpolgármester, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke köszöntötte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai tájékoztatást adtak a kábítószer-megelőzéssel kapcsolatos leghatékonyabb módszerek alkalmazásának lehetőségeiről és jelentőségéről, továbbá a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai vezetője - Telek Ervin addiktológiai konzultáns - részletesen bemutatta a szervezet megalakításának módját és működését.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a Kábítószer-ellenes világnaphoz (június 26.) kapcsolódóan még a tanév vége előtt különböző előadásokat és tanórákat tartottak a megye általános és középiskoláiban az illegális drogok veszélyeiről, és a kábítószerekkel összefüggő bűncselekményekről, illetve azok büntetőjogi következményeiről.

A kampányhoz kapcsolódóan az érdeklődők 2018. június 26-án délelőtt Balassagyarmat központjában, délután pedig Salgótarjánban a Fő téren találkozhatnak a bűnmegelőzési szakemberekkel. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, továbbá segítséget, tanácsot adjon a potenciális áldozatok számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.