Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 27. 09:08, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Polgármestert és képviselő-testületet választottak Kutasón

Polgármestert és képviselő-testületet választottak Kutasón

Újra a független Noskó Sándor Gábor lett a Nógrád megyei Kutasó polgármestere, ahol új képviselő-testületet is választottak vasárnap, mert márciusban feloszlatta magát a testület.

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek elmondta: az időközi választáson hárman indultak a polgármesteri posztért. Noskó Sándor Gáborra 42-en, a szintén független Berta Imrére 36-an szavaztak, Bencsik Gábor (Munkáspárt) nem kapott szavazatot.

A négy képviselői helyért tízen indultak, nyolcan függetlenként, ketten a Munkáspárt jelöltjeként. Mandátumot szerzett Márkus Ferenc (42 szavazat), Márkus Attiláné (41), Besenyei Béla József (36), és Huszár Jánosné (30). Valamennyi új képviselő független.

Kutasó képviselő-testületet március végén oszlatta fel magát három képviselő indítványára, akik azzal érveltek, hogy bizalmukat vesztették a polgármesterrel szemben. A döntést három igen szavazattal hozták meg két nem ellenében.

Az önfeloszlatást kezdeményező három független képviselő (Huszár Jánosné, Karasz Gyula és Szabó Erzsébet Mária) közül ketten kimaradtak az új önkormányzatból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.