Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 20. 12:48, szerda | Helyi
Forrás: police

Ne igyon szeszes italt mielőtt a volán mögé ül!

Ne igyon szeszes italt mielőtt a volán mögé ül!

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Fontos megérteni, hogy aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszt nem csak önmagára, hanem a többi közlekedőre is veszélyes. Sokan figyelmen kívül hagyják a szeszes ital szervezetre és vezetésre gyakorolt káros hatásait. Már kis mennyiségű alkohol fogyasztása sem teszi lehetővé a biztonságos járművezetést. Szeszesital-fogyasztása után növekedik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassulnak a szemmozgató izmok. Ilyen esetben a vezetők veszélyérzete csökkenhet, figyelmetlenebbek lehetnek, valamint egy-egy közlekedési szituációt rosszul, hibásan mérhetnek fel, aminek következtében rossz döntést hozhatnak.

Vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztó sofőr mellé ne üljenek be, illetve hívják fel a figyelmét arra, hogy más közlekedési módot is választhatnak a hazajutásukhoz! Ne engedjék át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudják, hogy szeszes italt fogyasztott!

Nógrád megyében a járművezetők az elkövetkező időszakban is számíthatnak közlekedésük során a rendőrség részéről az ittas járművezetőket kiszűrő ellenőrzésekre.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)