Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 08. 10:49, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Letartóztatásban a dohánybolti rabló

Letartóztatásban a dohánybolti rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványozta annak a 19 éves férfinak a letartóztatását, aki kirabolt egy dohányboltot, majd másnap egy másik dohányboltból pénzt és cigarettát lopott.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi 2020. november 30-án a kora esti órákban Salgótarján egyik dohányboltjába arcát eltakarva és kesztyűt viselve lépett be, az eladótól cigarettát kért, majd a bevételt kezdte követelni. Eközben felhajtotta a pultot és az eladót erőteljesen meglökte, hogy a pénztárgéphez hozzáférjen, majd abból 32.990.-forint készpénzt vett ki. Ezután a polcról elvett 5-6 doboz cigarettát, majd távozott.

Másnap egy másik település dohányboltjába ment be, arcát ugyancsak eltakarva és kesztyűt viselve. Három doboz cigarettát kért az alkalmazottól, aki azokat a pultra tette és a vételárat a gépbe beütötte. Ezután a gyanúsított további dohánytermékeket kért, emiatt az eladó hátat fordított neki, miközben a pénztárgép félig nyitva maradt. Ekkor a férfi az eladótól kiabálva megkérdezte, hogy mennyi pénze van, aki a kiabálástól nagyon megijedt, amit a gyanúsított kihasznált és az elválasztó plexifalon átnyúlva a pénztárgépből kiemelt 99.000 Ft-ot, majd a pultra kikészített, általa korábban kért három doboz cigarettát is zsebre tette és a boltból futva elmenekült.

A gyanúsított cselekményei rablás bűntettének és lopás bűntettének megállapítására alkalmasak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a Salgótarjáni Járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés megakadályozásának érdekében elrendelte.

A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, míg az ülésről távolmaradó védő a törvényi határidőn belül tehet jogorvoslati nyilatkozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.