Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 01. 13:19, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Közösen vagyunk felelősek értük!

Közösen vagyunk felelősek értük!

Október 1-je, az idősek világnapja alkalmából balesetmegelőzési tanácsokkal segítik a korosztály balesetmentes közlekedését a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az elmúlt évben indította útjára „Közös felelősség az idősekért” elnevezésű kampányát, amelynek célja, hogy a rendőrség az idősek közlekedésbiztonsági védelmét a családokkal és a háziorvosokkal közösen tudja elvégezni. Az, hogy az idősek közlekedése a jövőben biztonságosabbá váljon csak közös összefogással érhető el.

Sajnos az elmúlt időszak a közvetlen találkozások és előadások lehetőségét nem tette lehetővé, azonban egyre több időskorú személy van jelen az online térben és a közösségi hálózaton, így a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a következő hónapokban ezen keresztül szeretné elérni az időskorú közlekedőket, így képet kaphatnak a gyalogos és személygépkocsival történő közlekedés veszélyeiről.

Fontos, hogy az idősek tegyenek saját biztonságukért, frissítsék fel közlekedési ismereteiket. Legyenek tisztában azzal, ha szabálytalanul közlekednek, nagyobb az esélye annak, hogy balesetveszélyes helyzetet teremtenek.

Kérjük fogadjanak meg néhány hasznos tanácsot a balesetek elkerülése érdekében:

  • Mindenkor ügyeljenek a megfelelő észlelhetőségükre. Különösen a téli időszakban kerüljék a sötét tónusú ruházat viselését!
  • Láthatóságukat növeljék fényvisszaverő mellénnyel, vagy egyéb ilyen eszközzel még azokon a helyeken is, ahol jogszabály erre nem kötelez!(például: korlátozott látási viszonyok mellett lakott területen belül).
  • Lehetőleg minden esetben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladjanak át az úttesten! Ha erre nincs lehetőség, akkor válasszanak biztonságos, sötétben is jól megvilágított helyet az átkelésre. Lehetőség szerint ne egyedül kezdjék meg az átkelést az úttesten.
  • Legbiztonságosabban a járdán, a gyalogúton lehet gyalogosan közlekedni, ha pedig ilyen az adott helyen nincs, akkor haladjanak az úttest szélén, a forgalommal szemben! (ahol a veszélyek észlelhetősége, valamint az elhárítás lehetősége jóval nagyobb).

Egy elesésnek a szépkorúak tekintetében súlyosabb következményei lehetnek, mint amikor fiatalabbakat ér baleset. Ezért fontos, hogy a járművezetők legyenek tekintettel rájuk. Kérjük, hogy az idősek világnapján gondoljanak a szépkorúak közlekedésének biztonságosabbá tételére is és segítsék közlekedésüket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.