Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 28. 11:42, szerda | Helyi
Forrás: police

Jubileumi tárlat és faültetés Nógrád megyében

Jubileumi tárlat és faültetés Nógrád megyében

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a főkapitányság munkatársai a rendőrség fennállásának 100. évfordulójáról.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója alkalmából – a Rendőrmúzeum által összeállított – tárlat érkezett Salgótarjánba 2020. október 26-án. „A magyar rendőrég” története című kiállítás fotókkal illusztrált, 14 roll-up tablósorozatból áll, amely átfogó képet ad a szervezet főbb történeti állomásairól.

A kiállítást Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta, köszöntőjében elmondta, hogy a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták helyüket, és a mai rendőrök is büszkén vállalják, hogy a köz szolgálatában álló testület tagjai.

A tárlat 2020. október 26-i ünnepélyes megnyitóján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos is részt vett, aki méltatta a tudományos igényességgel összeállított bemutatót, egyben köszönetét fejezte ki a Rendőrmúzeum részére.

A tartalmas és érdekes összeállítás a József Attila Művelődési és Konferencia Központban tekinthető meg 2020. november 3-ig.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója előtt tisztelegve 2020. október 27-én dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes egy kislevelű hársfát ültetett el.

A főkapitányság épülete előtt elültetett és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló és terebélyesedő fát - amely az élet egyik legszebb szimbóluma - egy sziklatömbön elhelyezett emléktábla is jelzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.