Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 20. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Állatkínzás és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 34 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 34 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. június elején egy hurkot helyezett ki salgótarjáni telke mögötti erdős területre, mely területen – a vadak odacsalása érdekében – korábban vizet és élelmet helyezett el. A gyanúsított a tiltott vadászati eszközzel egy gímszarvastehenet megfogott, mely a hurokból való szabadulási kísérlete során megsérült és ezzel a vadnak több órán keresztül tartó különös szenvedést okozott. A szarvast ezt követően egy bozótvágó késsel megölte, majd társaival a telekre vitték, ahol azt megnyúzták, majd a húsát a későbbiekben elfogyasztották. A férfi az anyja mellett megtalált borjat eltulajdonította, azt a telkére vitte.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy D. József az ezt követő napokban a megyeszékhely belterületén, az egyik ingatlan udvarán – szóváltást követően – ismerősét egy alkalommal megrúgta, aki ennek következtében megsérült.

A rendőrök a D. Józsefet elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. A hatóság tagjai az elkövetés eszközeit felkutatták, valamint a borjút felügyelet melletti, természetes élő helyére szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 15:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.