Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 04. 09:52, szombat | Helyi
Forrás: Facebook

Fekete Zsolt közleménye

Fekete Zsolt közleménye

Salgótarján polgármesterének közleménye.

Tisztelt Salgótarjániak!

Szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy a már korábban, általam felvetett ügyek hogyan haladnak:

  • Ahogyan többször jeleztem, az önkormányzat folyamatosan vonja be az ellátórendszerébe az időseket és a rászorulókat. Az Egészségügyi Szociális Központ ellátotti létszáma már többszöröse a járvány előttinek. Az időseknek első sorban a bevásárlásban kell segítenünk, de lehetőség van rendszeres ebéd kihordásra is. A járvány következtében bér, fizetés nélkül maradt, rászoruló családokat pedig az ESZK és más szervezetek közreműködésével derítjük fel és őket tartósélelmiszerrel fogjuk segíteni, méghozzá folyamatosan. Itt ismét hangsúlyozom, hogy a ténylegesen rászorulókat segítjük.
    Ha nem haragszanak, erről nem fogunk képeket kirakni. Az embertársaink biztonságos ellátása a szociális központunk dolgozóinak köszönhetően anélkül is jól működik, hogy önös politikai célokra használnánk fel az adományozásainkat. Vagy éppen azokat az adományokat, melyeket én személyesen, magánemberként ajánlottam fel. Szerintem ugyanis az adományozás ilyen helyzetben nem lehet politikai kommunikáció része. Az nem önzetlen segítség. Márpedig most arra van szükség. És látom, hallom, hogy milyen sokan gondolják ezt így Salgótarjánban, és segítenek másokon, jellemzően idősebb vagy beteg lakótársainkon. Én teszem a dolgom városvezetőként, és magánemberként. Javaslom ezt más politikustársaimnak is...
    Nekem, nekünk az a fontos, és az a dolgunk, hogy időseink ne maradjanak egyedül és segítség nélkül, családok, gyermekek pedig ne maradjanak élelmiszer nélkül!
  • Több tízezer sebészi maszkot rendeltünk idestova 2 hete, hogy minden salgótarjáninak, a kórház dolgozóinak, a háziorvosoknak, fogorvosoknak és asszisztenseiknek is legyen. Ezek bejutása az országba, helyesebben a megrendelőhöz a jelen helyzetben kérdéses.
    Idő közben rendeltünk tízezer mosható, fertőtleníthető szájmaszkot is, nagyon jó áron, salgótarjáni varrodától. Folyamatosan érkeznek a maszkok. Első körben a háziorvosok, a fogorvosok, az asszisztensek, a szociális munkások, valamint az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök, polgárőrök, biztonsági szolgálat és közterületfelügyelet számára juttattunk el a mai nap folyamán kellő számú maszkot, és jövő héten reményeink szerint eljuttatjuk a lakosság számára is.
    Emellett cégünk, a foglalkoztatási kft. is megkezdte a mosható, textil maszkok varrását.
  • A mai nap folyamán Salgótarjánban is megkezdődött a közterületek fertőtlenítése. Itt muszáj vagyok elmondani, hogy eddig a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának szakembere nem tartotta ezt indokoltnak, azonban a héten elrendeltem a fertőtlenítést.
  • Ingyenessé tettük az egészségügyi dolgozók és a szociális munkások számára a parkolást az egyébént szűkre szabott fizető parkolóövezetben. Ez több mint ezer, a koronavírus járvány elleni védelemben közreműködő munkatársnak jelenthet kis könnyebbséget.
  • A veszélyhelyzet elleni védekezés költségei pótlásának fedezéséhez létrehoztunk egy adományszámlát.
    "Adomány 2020" névre, a 10400786-00032506-00000008 bankszámlára tehet felajánlást mindenki, aki teheti, vagy úgy gondolja, szeretne hozzájárulni a segítségnyújtás költségeihez.
    Az önkormányzat által elkülönített pénz mellett ebből az összegből szerzünk be további maszkokat az egészségügyi dolgozóknak, más, a védelemben közreműködő dolgozóknak, és minden salgótarjáninak, valamint innen is segítjük a rászorulók tartósélelmiszer ellátását. Az adományszámla költéseivel a nyilvánosság előtt fogunk elszámolni az önkormányzat honlapján. Az adományokat köszönjük.

Kérem Önöket továbbra is, hogy aki teheti, maradjon otthon! A legszükségesebbeket a legrövidebb és leggyorsabb úton intézzék el. Kérem, hogy tartsák a legalább másfél méteres távolságot egymás között az üzletekben, nyílt tereken! Aki eddig már szerzett magának, az kérem hordja a szájmaszkot, hiszen ha esetleg fertőzött, vírushordozó, ám nincsenek tünetei, ezzel védheti környezetét! És nagyon fontos a rendszeres kézmosás!
Kérem, legyünk a következő időszakban a szokásosnál is felelősségteljesebbek! Most még nehezebb lesz, tudom. Jön a húsvét, jön a tavasz, a jóidő. De egymásért, önmagunkért, szeretteinkért muszáj most így tennünk.

Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.