Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 26. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Bűnmegelőzési program Zabarban

Bűnmegelőzési program Zabarban

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a „Házhoz megyünk” program keretében prevenciós tanácsokat adtak a település lakossága részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett prevenciós bűnmegelőzési programot a napokban Zabar községben szervezték meg a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai.

A rendőrök a kora délutáni órákban a Zabarban lakó általános iskolás felső tagozatos diákoknak tartottak bűnmegelőzési foglalkozást az önkormányzat épületében. Az előadók tájékoztatták a tanulókat a kiskorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények elkerülésének lehetőségeiről, valamint a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények következményeiről. A rendőrség szakemberei kihangsúlyozták az internet, a közösségi oldalak biztonságos használatának szabályait.

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, a rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója a gyermekek figyelmét az őszi időjárással együtt járó változások közúti közlekedésre gyakorolt hatásaira hívta fel. Kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy az esti szürkületben megfelelően legyenek kivilágítva kerékpárjaik, és használjanak láthatóságot segítő eszközöket.

Az interaktív előadást a szakemberek videófilmek vetítésével és feladatlapokkal tették érdekesebbé. A foglalkozás végén a gyerekek apró – láthatóságot elősegítő ajándékot kaptak.

A közösségi épületben információs ponttal és nyugdíjasoknak szóló tájékoztató előadással várták a település lakosait, ahol az érdeklődők számára hasznos prevenciós tanácsokkal szolgáltak, és bűnmegelőzési kiadványokat adtak át, valamint lehetőség volt az egyéni vagyonvédelmi tanácsadásra is.

A program részeként 17 órától lakossági fórumot tartott Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője és munkatársai.

A salgótarjáni rendőrök felhívták a lakosság figyelmét többek között arra, hogy:

  • Ne hagyjanak értéket (személyes iratok, pénz, bankkártya, gépjármű okmányok, műszaki cikkek, táskák, stb.) gépkocsijukban!
  • Otthonuk ajtaját, ablakait ne hagyják nyitva, ha elhagyják az épületet, még akkor sem, ha csak rövid időre mennek ki a kertbe, illetve az udvarra!
  • A bejárati ajtóra szereltessenek biztonsági zárakat, láncot, kémlelőnyílást! Ne feledjék, ha ezeket nem alkalmazzák megfelelően, nem nyújtanak védelmet!

Az egész napos program az ingyenesen hívható 107-es és 112-es segélyhívó számok rendeltetésszerű használatának jelentőségéről szóló felhívással zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.