Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 19. 09:10, péntek | Helyi
Forrás: police

Baleseti összesítő az elmúlt 24 órából

Baleseti összesítő az elmúlt 24 órából

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi 2018. január 18-án 8 óra 25 perckor Salgótarjánban, December 8. téren egy kis tehergépkocsival tolatás közben elütötte a mögötte áthaladni szándékozó nőt. A baleset következtében a gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Szalmatercsen közlekedett Szécsény irányába 12 óra 42 perckor egy férfi személygépkocsival, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - egy egyenes útszakaszra érve az úttestről lehaladt a jobb oldali útpadkára, vízelvezető árokba, majd egy beton híd oldalának ütközött. A balesetben a gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A balesetek körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök további három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a téli időszakban különösen figyeljünk a gyalogosok közlekedésére, vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot.

A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak! A szélvédők szárításának legjobb módja az üvegekre irányított, intenzív fokozatra kapcsolt légkondicionáló használata.

Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem.

Legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljunk meg az előttünk áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni (várjuk meg, míg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart).

Akkor is késedelem nélkül reagáljunk az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten.

A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!”. A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt, így a mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.