Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 04. 09:26, hétfő | Helyi
Forrás: police

Baleset összesítő - Nógrád megye

Baleset összesítő - Nógrád megye

A megye területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és nyolc anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 43 éves nő haladt személygépkocsival 2017. december 3-án 14 óra 28 perckor a 23-as számú főúton Nádújfalu irányából Nemti felé, amikor egy egyenes szakaszt követő balra ívelő útkanyarulatban, a havas úttesten megcsúszott és a jármű az úttestről a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba lehaladt, majd a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a gépjárműben utazó gyermek könnyű sérülést szenvedett.

Az elmúlt 24 órában további nyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a járőrök.

A megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, hóátfúvások, hóval fedett úttest, jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti. A havas, jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nem csak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi. Otthonról induljanak el a szokásosnál korábban, elindulás előtt tisztítsák meg járműveiket a jégtől és a hótól, gondoskodjanak az ablakok párátlanításáról!

Tartsanak nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!

Indulás előtt ellenőrizzék gépjárműveik világító berendezéseit, az akkumulátort, hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó tartása!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Címkék: 2017, baleset, , közlekedés, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.