Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 17. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: police

Baleset-megeőzési és bűnmegelőzési tanácsok diákoknak

Baleset-megeőzési és bűnmegelőzési tanácsok diákoknak

A nagybárkányi iskola alsó- és felsőtagozatos diákjaihoz látogattak el a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetmegelőzési előadója és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és balesetmegelőzési napot tartottak 2019. szeptember 16-án a Nagybárkányi Általános Iskolában.

A program célja, hogy az iskola tanulói ne csak intézkedés közben találkozzanak rendőrökkel, hanem ismerjék meg a rendőri munkát, merjenek segítséget kérni, illetve szükség esetén bizalommal forduljanak a rendőrök felé.

A délelőtti órákban az iskola alsó tagozatos diákjai hasznos ismereteket szereztek arról, hogy mit és hogyan kell tenniük, ha egyedül lesznek otthon, hogy miért veszélyes, ha interneten, vagy akár a játszótéren idegenekkel veszik fel a kapcsolatot. A felső tagozatosok részére a rendőrök a biztonságos internetezés szabályairól, a 112-es segélyhívószám helyes használatáról beszéltek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a hívószám indokolatlan használata, játékból történő „hívogatása” rendőrségi eljárás lefolytatását vonhatja maga után. A szakemberek felhívták a figyelmet - az őszi időjárás és a megváltozott látási viszonyok kapcsán - a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira, valamint a láthatóságukat elősegítő eszközök használatára.

A foglalkozások után a gyerekek megtekinthették a rendőrségnél rendszeresített kényszerítő eszközöket, szolgálati gépjárműveket, kipróbálhatták a gépjárművek megkülönbözető fény és- hangjelzéseit. A rendezvény zárásaként a tanulók láthatósági eszközöket, és iskolakezdéssel kapcsolatos balesetmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat vehettek át a rendőröktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.