Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 28. 09:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Az Ipoly-menti vasút megmaradását kérik nyugat-nógrádi polgármesterek

Az Ipoly-menti vasút megmaradását kérik nyugat-nógrádi polgármesterek

Az Ipoly-menti vasút leépítésének megakadályozását kérik a kormánytól nyugat-nógrádi polgármesterek - közölte Balassagyarmat polgármestere az MTI-vel.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP) azt mondta: a jelenlegi MÁV-menetrendben nem hivatalos információik szerint "járványügyi intézkedésként" jelentős vonatszám-leépítés lép életbe június 8-tól. Lényegében megszűnne az Ipoly-völgyi (Drégelypalánk-Ipolytarnóc) vasúti közlekedés (Ipolytarnóc felé mindegyik, Drégelypalánk felé 4 vonatpár szűnne meg), a járatokat vonatpótló buszokkal helyettesítenék.

A városvezető hozzátette: az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárságának írt leveléhez csatlakozott a térség 16 polgármestere.

Ha átmeneti intézkedésről van szó, garanciát kérnek az éves menetrend szeptemberi visszaállítására - mondta -, illetve kérik az önkormányzatok által elfogadott 2020/2021. évi menetrend garantálását is, hogy a jövőben a vasút megtartásán túl lehetőség legyen a fejlesztésére is.

Tartalmazza a levél azt is, hogy az Ipoly menti vasutat, "véráldozatok árán, éppen száz éve mentették meg az országnak".

Emlékeztetnek arra, hogy 1919. január 29-én Balassagyarmat polgárai kiűzték a városból a megszálló cseh katonákat, a város e hazafias tettnek köszönhetően viseli ma hivatalosan a Civitas Fortissima nevet. E történelmi esemény jelentősége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak az Ipoly-völgyi vasút, hanem az Ipolytól délre eső települések is Magyarország részei maradhattak - áll a levélben.

Kép:http://concretemedia.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit